Aco Petrović preuzima Cedevitu

Selektor Petrović novi trener Cedevite

Aco Petrović preuzima Cedevitu

Midhat Šljivak

Selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Aleksandar Aco Petrović preuzeće klupu hrvatskog euroligaša Cedevite.

Prema informacijama do kojih je došao SportSport.ba, Petrović je dogovorio uslove sa rukovodstvom Cedevite, te će u narednih  nekoliko sati potpisati zvaničan ugovor sa viceprvakom Hrvatske. Selektor naše reprezentacije će na klupi ovog tima zamijeniti privremenog trenera Jakšu Vulića, koji je protiv Partizana i Armanija vodio tim nakon otkaza Božidara Maljkovića.

Petroviću će ovo biti drugi mandat na klupi Cedevite, a tim iz Sutinskih vrela je trenutno na petoj poziciji u ABA ligi sa omjerom od šest pobjeda i četiri poraza. U Euroligi Cedevita je petoplasirani tim grupe C sa dvije pobjede i pet poraza.

Prvi susret na klupi Cedevite Petrović će imati u četvrtak kada u Zagrebu u 8. kolu Eurolige dočekuju Efes.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.