Aco prošlost, Zula na klupi?
Aco Petrović odlazi iz Zadra

UO KK Zadar donio odluku

Aco prošlost, Zula na klupi?

Kako je i bilo najavljeno, Aleksandar Petrović više nije trener KK Zadar. Popularni Aco smijenjen je od strane Upravnog odbora kluba koji je situaciju u svom kolektivu ocijenio kao sramotnom i trulom.

Petroviću će tokom današnjeg dana biti ponuđen sporazumni raskid ugovora, a ukoliko ne prihvati takvu ponudu, klub će mu uručiti jednostrani otkaz.
Raskid saradnje je već dugo vremena stajao je u zraku, čak i nakon dobrih igara u Eurocupu, ali je činjenica da je Uprava željela plasman na Final-four NLB lige kako bi se se organizovao turnir u dvorani “Krešimir Ćosić”.

Protiv Splita CO će u utorak ekipu voditi Denis Pleslić koji je do sada obavljao funkciju pomoćnog trenera, a ime Petrovićevog nasljednika biće poznato narednih dana.
Moguće je da novi strateg bude Dražen Anzulović, nekadašnji trener Cibone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.