Adelman napustio klupu Houstona

Adelman napustio klupu Houstona

Nakon što Houston Rocketsi ponovo nisu uspjeli ući u doigravanje, uprava ovog NBA kluba i trener Rick Adelman odlučili su krenuti svako svojim putem.

Još je neizvjesno ko će na klupi tima iz Toyota Centra naslijediti 64-godišnjeg Ricka, ali se ne zna ni gdje će Adelman nastaviti svoju karijeru. Nekoliko kluba bi ga željelo vidjeti u svojim redovima, ali nije isključen ni odlazak u penziju.

"Uživao sam vodeći ovu skupinu igrača u protekle dvije godine. Usprkos lošoj situaciji oni se nikada nisu predali ili odustali. Bio je užitak svaki dan dolaziti na posao i raditi s takvom skupinom igrača i trenera. Želim im sve najbolje", rekao je Rick Adelman nakon odlaska iz teksaškog kluba.

Rick Adelman je Rocketse vodio posljednje četiri sezone, a niz povreda igrača i nelogičnih tradeova utjecalo je na loše rezultate u posljednje dvije sezone. Adelman je sa 945 pobjeda osmi najuspješniji trener lige svih vremena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.