Adilović odveo Čelik dalje

U Zenici poražen Velež

Adilović odveo Čelik dalje

U derbi susretu šesnaestine finala fudbalskog Kupa Bosne i Hercegovine Čelik je rezultatom 2:0 savladao mostarski Velež, te se plasirao dalje.

Nakon nekoliko razočaravajućih rezultata u okviru Premijer fudbalske lige Bosne i Hercegovine, zenički je čelik konačno obradovao svoje navijače, pobijedivši sa 2:0 mostarski Velež, te se tako plasiravši u naredni krug najmasovnijeg klupskog fudbalskog takmičenja u Bosni i Hercegovini.

Zenički su fudbaleri poveli već u devetoj minuti golom Adilovića, a na asistenciju Kapetana. Adilović je bio strijelac i drugog gola u 25. minuti, te je do kraja prvog poluvremena već bilo jasno ko će u naredni krug u kupu Bosne i Hercegovine.

U drugom poluvremenu tempo igre je znatno opao i gledaoci na Bilinom polju nisu mogli vidjeti neki lijep fudbal, a rezultat se nije mijenjao, pa su Zeničani izborili rutinsku pobjedu.


Čelik - Velež 2:0

Stadion Bilino polje. Strijelci: 1:0 - Adilović (9), 2:0 Adilović (25). Žuti kartoni: Isaković, Zahirović (Čelik), Zamović, Memić (Velež).
ČELIK: Bilobrk, Zahirović, Nemeljaković, Stupar, Jusić, Čović, Purić, Adilović (od 80. Isaković), Kapetan, Jamak (od 61. Gadžo), Šišić (od 46. Arnaut).
VELEŽ: Borić, As. Škaljić, Ivetić (od 85. Lelo), Zaimović, Okić, Kodro, Ćemalović (od 64. Stupac), Velagić (od 64. Duraković), Memić, Demić, Kadrić.
Sudija: Elvis Prošić

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije