Admir Bukva: Za sad cilj je isti, Liga 6

Nakon serije 10-0, u Bosni čvrsto na zemlji

Admir Bukva: Za sad cilj je isti, Liga 6

Zakon visokih brojeva nije naudio košarkašima Bosne u utakmici zadnjeg kola Lige 13 kada su igrali meč 11. kola protiv Čelika (95:79).

Ili, ako ćemo koristiti moderne političko - medijske izraze, nije "implementiran" u nastojanjima studenata da ostvare, hvale vrijedan podvig okarakterisan u deset pobjeda u jednom velikom pobjedničkom nizu koji traje još od početka ove aktuelne sezone.

Uglavnom, sarajevski košarkaški ponos odmakao se od konopaca. Runda još nije gotova, ali Bosna i igrači još su na nogama i ruku uzdignutih u gard čekaju nastavak meča.

Direktor sarajevskog kluba Admir Bukva nakon serije 10-0, mirno, staloženo ali i sa osmjehom na licu primao je čestitke nakon još jedne pobjede Bosne.  On i još 5-6 ljudi zaustavilo je gomilanje dugova, osiguralo smanjene ali redovne plate, dok su sve tekuće obaveze uredno izmirene. E da, još nešto, u dvorani I, sada se, dok gledate utakmice studenata možete čak i raskomotiti. U dvorani je toplo, a Bosna je jedan od redovnih platiša SKC Skenderija.

Naravno da su svi ovi fakti bitno i uticali da jedna talentovana ekipa i dosegne ovih deset pobjeda.

Već na početku razgovora za SportSport.ba Admir Bukva je pokazao svoje raspoloženje kada je osjećaj nakon desete pobjede opisao jednostavno kao "jubilaran".

Odmah nakon toga direktor Bosne se osvrnuo i na protekli period.

"Ovo je odličan start i naravno da nam je drago zbog toga. Još više uživamo u tome da ekipa na terenu odiše spremnošću i da iz utakmice u utakmicu potvrđuje svoju odličnu kondicionu pripremljenost. Mi u Bosni idemo polako iz meča u meč i sigurno je da sada imamo i prostora i vremena da isprobamo i one igrače, koji u dosadašnjem toku sezone nisu imali mnogo prilike za igru. Tako je bilo i sada u utakmici protiv Čelika. Vidjeli ste da su minutažu dobili i Vuković i Hot i mnogi drugi. Tako će biti i u narednom periodu", rekao nam je Bukva, te odmah potom i dodao.

"Prvi dio prvenstva je praktično za nama. Slijede nam utakmice protiv Igokeee u gostima i Čapljine ovdje u Skenderiji i nema nikakve sumnje da jedva očekujemo te susrete da vidimo gdje smo i kako stojimo u ovom trenutku. Za nas je od izuzetne važnosti i to da nema povreda u momčadi. Dobro se radi, rezultati su tu i to je ono što je najvažnije."

Koliko su apetiti porasli nakon serije od 10-0 i da li se nešto promijenilo kada su u pitanju ciljevi za ovu sezonu bila je sljedeća tema razgovora sa Admirom Bukvom.

"Nema nikakvih razloga za promjenu ciljeva. Oni su ostali isti. Liga 6 je sve ono što želimo u ovom trenutku. Stojimo čvrsto na zemlji i ništa nas neće poremetiti pa ni ova serija pobjeda. Ambicije i apetiti mogu biti nezgodni. Evo, vidite da Olimpija opet proživljava krizu. Euroliga i svi zahtjevi koji prate sve to traže mnogo", rekao nam je Bukva, ali je dodao još i ovo:

"Naravno da ćemo mi u klubu sjesti i razgovarati, analizirati, napraviti dodatna testiranja i razmotriti mogućnost jačanja ekipe. Svjesni smo dobro da će se pred Ligu 6 svi dodatno pojačati. Nas u takvom jednom naumu koči suspenzija i dugovanja za koja se nadamo da će se riješiti, da ćemo uspjeti doći do dogovora, ali ponavljam, za sad je cilj Liga 6 i konsolidacija kluba, a za sve moguće promjene u ambicijama i u izgledu ekipe razgovaraćemo tek nakon sveobuhvatne analize."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti