Život mu je išao iz tragedije u tragediju, a na kraju je i njegov završio tako
Foto - Instagram

Adreian Payne ubijen u 31. godini

Život mu je išao iz tragedije u tragediju, a na kraju je i njegov završio tako

M. Šljivak

Poznati košarkaš Adreian Payne (31) ubijen je u nedjelju na Floridi.

Nekadašnja zvijezda univerziteta Michigan State upucan je u ranim jutarnjim satima, a nešto kasnije je preminuo u bolnici.

Čovjek koji ga je upucao odmah je uhapšen. On je sačekao policiju na mjestu događaja i radi se o izvjesnom Lawrenceu Dorityu.

Većina života Adreiana Paynea ispunjena je brojnim tragedijama. Njegova majka preminula mu je na rukama kada je imao samo 13 godina. Uzrok smrti bio je napad astme, a nesretni Adreien nije mogao da joj nađe inhalator i ona je preminula.

Nakon smrti majke Payne je živio s bakom, no nažalost i nju je izgubio nakon nekoliko godina. Preminula je od otkazivanja pluća urzokovanih također astmom.

Payne je uspio sve to da prebordi. Igrao je fenomenalnu košarku na Michigan Stateu, a 2014. godine izabran je kao 14. pik NBA drafta od strane Atlanta Hawksa.

Visok pik međutim nije opravdao. Ukupno je odradio četiri sezone u najjačoj ligi svijeta (igrao još za Minnesotu i Orlando), pa se okušao i u Evropi.

Igrao je za Panathinaikos, Asvel, Ormanspor i litvanski Juventus, a jednu sezonu je proveo i u Kini.

Nove loše vijesti Payne je dobio u septembru prošle godine. Njegovom četverogodišnjem sinu otkriven je hidrocefalus i započeo je proces liječenja.

Nedavno je potpisao ugovor s katarskim Al Saddom. Nažalost, nije dočekao da obuče dres svog novog tima i njegov život je okončan na tragičan način.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi