Aida Pilav se vratila u Čelik!
Pilav ponovo u dresu Čelika

Novo pojačanje za zenički klub

Aida Pilav se vratila u Čelik!

Nakon sezone provedene u inostranstvu, gdje je nosila dres grčkog Apollona i poljskog Turona, naša ponajbolja košarkašica Aida Pilav se vratila u domovinu i potpisala jednogodišnji ugovor s Čelikom, klubom u kojem je počela igračku karijeru.

„Mnoge stvari su se promijenile na bolje. Jednostavno nisam mogla vjerovati da se situacija u Čeliku popravila toliko na bolje od mog odlaska. Ambicije kluba su velike, što je bio motiv da potpišem ugovor i vratim se u klub“, rekla je Aida Pilav za SportSport.ba.

Zeničanke u novu sezonu ulaze sa šampionskim ambicijama, te s ambicijama što boljeg rezultata u regionalnoj WABA ligi. U klubu su ostale sve važnije igračice iz prošle sezone, a pored Pilav u klub su još stigle i Alma Kovačević iz Željezničara, te dvije igračice iz Srbije, Anđelić i Erak.

Pored spomenutih pojačanja u klubu će i dalje glavna snaga biti Aldijana Iriškić, Amra Mehmedić, Stupar, Stojanovska, ostala je i Amerikanka Dixon, dok je klub napustila jedino Svetlana Papčević. Zeničanke će naredne sezone s klupe voditi Mensura Andelija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.