Air Mike: Kako je Jordan začepio usta Mutombu

Mutombo dobio ono što je tražio

Air Mike: Kako je Jordan začepio usta Mutombu

Michael Jordan je po ocjenih mnogih najbolji košarkaš svih vremena. 

Air Mike je donio show u NBA ligu, Air Mike nije pobjeđivao samo svoje protivnike, Air Mike je pobjeđivao čitave timove, cijelu ligu, a igrao je u godinama kada je u najjačoj ligi na svijetu igrao veliki broj Hall of Fame igrača.

Video koji vam donosimo je iz 1997. godine, a mjesto radnje All-Star vikend i svlačionica Istoka. Dikembe Mutombo je jedan od najdominantnijih centara svih vremena i upravo je on počeo raspravu sa Jordanom koju nije trebao. Mutombo se hvalio kako Jordan nikada u karijeri nije zakucao preko njega. U raspravu se uključio i Pat Ewing, a nekoliko sedmica kasnije Jordan je odgovorio Mutombu, onako kako on zna.  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.