Akos Keller novi košarkaš Zadra

Kapetan reprezentacije Mađarske

Akos Keller novi košarkaš Zadra

Kapetan mađarske košarkaške reprezentacije Akos Keller novi je košarkaš hrvatskog ABA ligaša KK Zadar. 

Keller je prošlu sezonu proveo u francuskom Pau-Orthezu gdje je igrajući uz nekadašnjeg  košarkaša Cibone Jerela Blassingamea bio na prosjecima od 6,2 koša i nešto više od četiri uhvaćene lopte po susretu, dok je ovu sezonu započeo u Kormendu gdje je bio na otvorenom ugovoru. U četiri utakmice mađarskog prvenstva prosječno je zabijao 11,3 poena uz sedam skokova po susretu, dok je u FIBA Europe Cupu danskom prvaku Bakkenu ubacio pet koševa uz sedam skokova.

Osim po igranju u Szolnokiju s kojim je dvije sezone nastupao u ABA ligi, Keller je ovdašnjoj košarkaškoj javnosti poznat po tome što je vodio Mađare do pobjede nad Hrvatskom u posljednjoj utakmici skupine J kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo koje se krajem ljeta igralo u Kini. Keller je u tom susretu bio najbolji igrač 'Lake konjice' s 14 poena i osam uhvaćenih lopti za nešto više od 26 minuta provedenih na parketu.

Ugovor sa Zadranima potpisao je do kraja ove sezone. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi