Alarmantno stanje u HKK Vitez
Nova sportska dvorana završena je i zvanično otvorena 30. juna

Zbog dugova prema igračima

Alarmantno stanje u HKK Vitez

Nakon što su košarkaši Viteza okončali jednu od najuspješnijih sezona u istoriji kluba i izborili opstanak u elitnom društvu na vidjelo su isplivali problemi koji su se nagomilavali dugi niz godina.

Čini se da bi učešće Viteza u narednoj sezoni košarkaške Premijer lige BiH moglo doći u pitanje zbog duga prema igračima. Naime, kako je danas kapiten HKK Vitez, Željko Palavra rekao u razgovoru za radio postaju Vitez, dugovi prema većini igrača iznose po 5.000 KM, a igrači bi možda i prešli preko ovoga da je odnos čelnih ljudi u klubu prema njima bio nešto korektniji.

Prema riječima Ranka Križanovića, još jednog od igrača koji su u protekloj sezoni branili boje viteškog kluba, gotovo svi igrači podigli su tužbu prema klubu, a do odgovornih u upravi više ne mogu ni doći. Pomalo nevjerovatno zvuči činjenica da su košarkaši Viteza uspjeli ispuniti visoke ciljeve i opstali u prvom razredu bh. košarke s obzirom da su svoje utakmice igrali u Zenici, te da su dobili svega po dvije pune plate.

Košarkaški savez Bosne i Hercegovine odredio je 31. juli kao zadnji rok za prijavu ekipa za košarkašku Premijer ligu, a svaki dan čini se da je sve manje nade da će se situacija u viteškom klubu promijeniti na bolje. Vrijedi spomenuti i to da je nova dvorana u Vitezu završena, te da bi košarkaši konačno utakmice Premijer lige trebali igrati pred svojom publikom. U Vitezu, mnogi ljubitelji sporta nadaju se sazivu Skupštine kluba, a obzirom na investiciju u sportsku dvoranu, nije isključena mogućnost i da gradonačelnik iskoristi svboje ovlasti i sazove najviše tijelo HKK Vitez, te pokuša na vrijeme razriješti Gordijev čvor koji se zapetljao u Lašvanskoj dolini.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.