Alba bolja od Bayerna, odličan nastup Đedovića

Nihad Đedović postigao je 14 poena i dodao tri skoka

Alba bolja od Bayerna, odličan nastup Đedovića

U derbiju 11. kola Njemačke košarkaške lige svoj susret odigrali su Alba iz Berlina i Bayern iz Minhena. Slavila je ekipa Nihada Đedovića, 82:70.

Prva četvrtina protekla je u igri koš za koš, a nakon deset minuta igre Alba je vodila 17:14. U drugoj četvrtini mnogo bolja igra Albe, već nakon pet minuta igre, domaćin je imao dvocifrenu prednost. Nastavila je ekipa iz Berlina u istom ritmu i na odmor otišla sa vodstvom, 41:28. 

 

U nastavku susreta Albi je trebalo samo pet minuta da dođe do 20 poena prednosti. Do kraja je ekipa Nihada Đedovića odigrala rutinski i slavila pobjedu 82:70. 

 

Najefikasniji u redovima Albe bio je Idbihi sa 20 poena, dok je naš Nihad Đedović dodao 14 poena. Tom učinku dodao je i tri skoka. Kod gostiju iz Minhena Tyrese Rice je postigao 14 poena. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.