Alba bolja od Prokoma, Đedović dva poena

Alba bolja od Prokoma, Đedović dva poena

Midhat Šljivak

Košarkaši berlinske Albe savladali su večeras u svojoj dvorani ekipu Prokoma rezultatom 67:64 u susretu 8. kola grupe B Eurolige.

Nakon vrlo izjednačene prve dionice koju je Alba dobila 15:13, u drugoj dionici Alba je zaigrala nešto bolje. Riješili su ovaj dio uttakmice u svoju korist 21:15, te su na odmor otišli sa solidnih osam poena razlike 36:28.

U drugom poluvremenu Alba je konstantno imala prednost oko desetak poena. I treći period su dobili 16:13, pa se u završnih deset minuta ušlo sa 11 razlike u korist tima iz Berlina 52:41.

Prokom je u posljednjoj dionici zaigrao mnogo bolje. Uspjeli su doći na minus jedan, ali do preokreta nisu mogli, te je Alba sasvim zasluženo došla do pobjede u ovom susretu.

Do nje su je predvodili Dashaun Wood sa 14, te Zach Morley sa 13 poena. Nihad Đdović je ubacio dva poena za 21 minut na parketu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije