Alba deklasirala Rigu

Kvalifikacije za Euroligu

Alba deklasirala Rigu

Ono što je večeras napravila Cibona, pobijediti u prvoj utakmici kvalifikacija za Euroligu, napravila je i berlinska Alba, koja je u Charleroau savladala Rigu (82:60).

Ko što i sam rezultat govori pobjeda Nijemaca niti jednog trenutka nije dolazila u pitanje. Od samog početka do kraja, igrači Gordona Herberta su kontrolisali susret i kvalitetno ušli u turnir koji se održava u Belgiji i koji je po mnogima mnogo lošiji od onoga u Litvaniji.

Staiger je bio najefikasniji u redovima Albe sa 15 poena, dok je Marko Simonović postigao 11 poena uz 9 skokova. Kod poraženih, koji su izgubili svaku priliku za nastupom u Euroligi najbolji je bio Janigenoks sa 12 postignutih koševa. Alba će polufinale turnira igrati sa boljim iz susreta Charleroia i Donjecka.

Kvalifikacije za Euroligu, Vilnius:

Cibone - Cholet 77:70 (Barbour 16 / Battle 23)

Kvalifikacije za Euroligu, Charleroi:

Alba - Riga 82:60 ( Staiger 15/Janigenoks 12)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.