Alba do pobjede nakon produžetka, pet poena Đedovića

Odličan nastup Đedovića

Alba do pobjede nakon produžetka, pet poena Đedovića

U jako tvrdom susretu u okviru 10. kola Njeamačke košarkaške lige, Alba je nakon produžetka savladala Bremerhaven, 70:69.

Bolje je susret otvorio domaćin, kontrolisali su igru i rezultat tokom cijele prve četvrtine i u drugih deset minuta ušli sa prednošću 16:13. U nastavku prvog poluvremena mnogo bolja igra Albe u napadu i gosti iz Berlina dolaze do preokreta. Ovaj su period riješili u svoju korist, rezultatom 25:18 i na poluvrijeme otišli sa četiri poena prednosti. 

 

U drugom poluvremenu vidjeli smo svega 48 poena. Domaćin se u susret vratio nakon što su treću četvrtinu riješili u svoju korist, 15:9. U posljednjoj četvrtini igra koš za koš, a Alba je ova dio igre dobila 13:11, pa se pobjednik morao tražiti u produžetku. Dodatnih pet minuta bolje je odigrala Alba i slavila minimalno, 70:69. 

 

Najefikasniji u redovima pobjednika bio je Deon Thompson sa 21 poenom. Nihad Đedović postigao je pet poena, te skupio četiri skoka. U redovima domaćina Stanley Burrell je postigao 23 poena. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije