Alba došla do pobjede nad Giessenom, četiri poena Đedovića

Gosti iz Berlina došli do nove pobjede

Alba došla do pobjede nad Giessenom, četiri poena Đedovića

Alba Berlin Nihada Đedovića gostovala je Giessenu u okviru Njemačke košarkaške lige i došla do trijumfa, 71:61.

Bolje je Alba otvorila susret i nakon samo par minuta došla do prednosti, 11:6. Berlinci su nakon deset minuta imali osam poena viška. Alba je nastavila sa dobrom igrom i u nastavku susreta, a na odmor je ekipa Saše Obradovića otišla sa vodstvom, 40:28. 

 

Nastavila je Alba i u nastavku sa dobrom igrom i nakon pet minuta igre došla do plus 15. Alba je u posljednjih deset minuta ušla sa vodstvom, 57:41. Do kraja su Berlinici bez problema zadržali prednost i slavili 71:61. 

 

Najefikasniji u redovima Albe bio je Deon Thompson sa 12 poena. Nihad Đedović postigao je četiri poena. Kod gostiju najefikasniji je bio Spohr sa 19 postignutih poena. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije