Alba poražena, Kikanović ubacio 24 poena

Eurocup, 8. kolo:

Alba poražena, Kikanović ubacio 24 poena

Košarkaši Le Mansa uspjeli su na gostujućem parketu savladati Albu u okviru 8. kola Eurokupa, a konačan rezultat susreta glasio je 86:80.

Francuski klub se pokazao kao bolji protivnik i nakon prve dionice imao je vodstvo od 20:16, da bi na poluvremenu bilo 36:31 u korist Le Mansa. 

U pojedinim trenucima treće dionice Le Mans je imao plus 12, ali je na kraju utakmicu okončao sa šest poena razlike u odnosu na poraženu Albu. 

Bosanskohercegovački reprezentativac Elmedin Kikanović bio je najefikasniji u redovima poražene momčadi i za vrijeme provedeno na parketu ubacio je 24 poena , dok je kod gostiju bolji od ostalih bio Tywain McKee sa 25 poena.

Eurocup, 8. kolo:

Alba - Le Mans 80:86

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.