Alba poražena od Wurzburga, Đedović bez učinka

Berlinci poraženi u Wurzburgu

Alba poražena od Wurzburga, Đedović bez učinka

Alba našeg Nihada Đedovića gostovala je večeras s.Oliveru, a ekipa Saše Obradovića poražena je rezultatom, 75:65.

Prvih deset minuta igre proteklo je u odličnim odbranama obje ekipe, a nakon deset minuta igre ekipa iz Wurzburga imala je minimalnu prednost, 16:15. U nastavku nešto bolja igra Albe, pa su košarkaši iz Berlina na odmor otišli sa pet poena viška, rezultat je bio 34:29. 

 

Početkom drugog poluvremena Wurzburg je došao do preokreta i dva poena prednosti. Alba je uspjela vratiti prednost na svoju stranu i u odlučujuću četvrtinu ekipa iz Berlina je ušla sa minimalnom prednosšću. Posljednjih deset minuta proteklo je u mnogo boljoj igri domaćina pa je Wurzburg na kraju slavio 75:65. 

 

Najefikasniji u redovima Wurzburga bio je King sa 16 poena dok je Pigram dodao 15. u redovima Albe 22 poena postigao je Deon Thompson, Nihad Đedović odigrao je devet minuta, ali se nije upisao u strijelce. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.