Alba prekinula seriju poraza, osam poena Đedovića

Alba prekinula seriju poraza, osam poena Đedovića

Midhat Šljivak

Berlinska Alba savladala je večeras kao gost francuski Chalon rezultatom 87:82 u susretu 7. kola grupe B Eurolige, čime su prekinuli seriju od četiri poraza.

Nakon prve dionice domaći su imali pet poena prednosti 20:15, ali je već u drugoj četvrtini Alba zaigrala mnogo bolje. Ovaj dio igre su riješili u svoju korist 20:13, te su na poluvrijeme otišli sa dva poena prednosti 35:33.

Alba je konstantno imala prednost tokom treće dionice, ali je ipak Chalon uspio anulirati vodstvo tima iz Berlina, te se u posljednju dionicu ušlo sa neriješenim rezultatom 53:53.

U posljednjoj četvrtini Alba je došla do pobjede. Ubacili su fantastična 34 poena, te su na kraju došli do pobjede 87:82. Nihad đedović je u dresu Albe ubacio osam poena, dok je Yassin Ibdhi ubacio najviše 16. Kod domaćih Rush i Aboudou su ubacili po 21 poen.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije