Alba razbila Žalgiris, osam poena Đedovića

Alba ubjedljiva

Alba razbila Žalgiris, osam poena Đedovića

Midhat Šljivak

Košarkaši berlinske Albe savladali su večeras na svom parketu ekipu Žalgirisa rezultatom 77:55 u susretu 13. kola Top 16 faze Eurolige.

Žalgiris je susret otvorio serijom 6:0, ali su potom jednostavno stali. Alba je okrenula meč u svoju korist te su prvi dio igre dobili 14:6. Nastavak serije poena domaćeg tima uslijedio je i na početku druge dionice. Ukupna serija od 21:0, prekinuta je trojkom Lavrinovića za rezultat 21:9. Alba je jednostavno razbijala Žalgiris. Imali su u jednom trenutku 24 poena prednosti 36:12, a na poluvrijeme su otišli sa 20 poena prednosti 41:21.

Gdje su stali u prvom poluvremenu, košarkaši Albe su nastavili u drugom. Nakon 30 minuta igre dodatno su povećali prednost na 25 poena prednosti 61:36. U posljednjih deset minuta Žalgiris nije uspio ozbiljnije smanjiti svoju prednost, te kući odlaze sa porazom od

Deon Thompson je sa 16 poena predvodio Albu u ovom usretu, dok je naš Nihad Đedović ubacio osam poena uz pet skokova i tri aistencije. Kod gostiju najefikasniji je bio Ksistof Lavrinović sa 15 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.