Alba slavila protiv Oldenburga za vodstvo u seriji
Siva je ponovo bio najbolji košarkaš u redovima tima iz Berlina

Polufinalna serija prvenstva Njemačke

Alba slavila protiv Oldenburga za vodstvo u seriji

E. Dindić

U prvoj utakmici polufinala prvenstva Njemačke za košarkaše svoj susret odigrali su Oldenburg i Alba iz Berlina. Na kraju slavili su gostujući košarkaši pobjedu rezultatom 100:93.

U prvom periodu vidjeli smo dosta izjednačenu košarku, pa je tako nakon 10 minuta igre rezultat glasio 21:21. Nastavak susreta donio je igru bez odbrana u kojoj su se bolje snašli gostujući košarkaši koji ovaj period dobijaju rezultatom 25:23. Na veliki odmor otišlo se pri vodstvu tima iz Berlina od 46:44.

Treći period donosi ponovo sjajnu košarku bez odbrana, gdje se mnogo bolje snalaze domaći košarkaši koji ovaj period dobijaju rezultatom 29:26. Nakon 30. minuta igre imaju prednost od 73:72.

Posljedni period donosi dominaciju tima iz Berlina koji ovaj period dobijaju rezultatom 28:20, za konačnu pobjedu rezultatom 100:93.

Pobjednički sastav u ovom susretu predvodio je Peyton Siva sa 26 poena, dok je Martin Hermannsson dodao 15. Kod Oldenburga bolji od ostalih bili su Rašid Mahalbašić i Will Cummings sa 21 poenom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi