Albijanić: Idemo na pobjedu protiv Borca
Draško Albijanić je veliki optimista pred duel sa Borcem

Liga 12

Albijanić: Idemo na pobjedu protiv Borca

Derbi predposljednjeg kola Lige 12 za košarkaše igra se večeras u tuzlanskoj dvorani Mejdan u Tuzli. Sloboda dočekuje banjalučki Borac. Iako je razlika na tabeli pet mjesta (Sloboda druga, Borac sedmi), bodovna razlika je samo bod.

Sloboda ima samo pobjedu više od Borca. U slučaju večerašnje pobjede Borac bi se poravnao na tabeli sa Tuzlacima. Jedan od igrača od kojeg tuzlanska publika najviše očekuje večeras je Draško Albijanić.

"Očekuje nas izuzetno teška utakmica. Ipak, igramo u kompletnom sastavu i uz podršku navijača mislim da možemo slaviti pobjedu nad Borcem", kaže Draško Albijanić za Sportsport.ba.

Svi u tuzlanskom sastavu su svjesni važnosti ove utakmice. Igra se protiv jednog od direktnih rivala za plasman u Ligu 6, tako da u ovakvim utakmicama igra samo pobjeda.

"Ova utakmica nam mnogo znači. Daćemo svoj maksimum da slavimo pobjedu u ovoj utakmici. Borac ima mnogo kvalitetnih igrača, ali ne bih nikoga posebno izdvajao. Jaki su kao kolektiv, ali učinićemo sve da pobijedimo", optimitičan je Albijanić.

"Ključ uspjeha u večerašnjem duelu biće naša čvrsta odbrana i zalaganje svih igrača na parketu. Ukoliko svi damo svoj maksimum pobjeda neće izostati", rekao je na kraju razgovora za Sportsport.ba Draško Albijanić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.