Albijanić predvodio Tuzlake do pobjede

Slavija porežena od Slobode 77:86

Albijanić predvodio Tuzlake do pobjede

Košarkaši Slavije poraženi su na domaćem parketu od Slobode 77:86 u utakmici 3. kola Prvenstva BiH za košarkaše.

U dosta izjednačenoj igri Tuzlaci su napravili prevagu u trećoj, kada su na isteku 30. minute imali prednost od 8 poena (67:59). Čubrilo je s pet poena na otvaranju posljednje četvrtine podigao dvoranu na noge (64:67), ali je Sloboda brzo uzvratila serijom 7:0 i u 34. minuti otišla na deset poena razlike (74:64). Na kraju zaslužena pobjeda gostiju od 86:77.

Trener Slavije, Velisav Vesković, nije bio u potpunosti zadovoljan igrom svog tima.

"Sloboda je zasluženo pobijedila. Pokazali su nam kako treba da se igra i bori za dres svog kluba. Svojim momcima zamjeram, prije svega, što nisu imali dovoljno pameti da pozitivno završe utakmicu. Ali, moram i priznati da smo imali dobru ekipu za protivnika, pa je svoj danak uzelo i naše neiskustvo.", rekao je Vesković.

Senad Muminović, strateg Slobode je istakao da je njegov tim ostvario vrijednu pobjedu.

"Za nas je ovo vrlo vrijedna pobjeda. Znali smo da je Slavija opasna ekipa, pa smo se u tom pravci i pripremali za ovaj meč. Mislim da su moji momci u velikoj mjeri sproveli sve postavljene zadatke. Bilo je nekih grešaka, ali je za mene velika stvar pobijediti Slaviju na njenom parketu, pogotovo u momentu kada nas prate brojne povrede.", rekao je Muminović.

SLAVIJA – SLOBODA 77:86
(27:27, 15:17, 17:23, 18:19)
Dvorana: SD ''Slavija, gledalaca: 250, sudije: Haris Bijedić (Sarajevo), Aco Okuka (Kiseljak) i Mladen Ignjatović (Banja Luka), delegat: Aleksandar Jakoviljević (Banja Luka).

SLAVIJA: Vukelić 16, Čamdžić 10, Apić, Avdić 3, Erkić, Damjanović 10, Anđelić, Čubrilo 19, Tarić 4, Preković 11, Gavranović 4. Trener: Velisav Vesković.
SLOBODA: Jakubović, Ibračević, Halilović 12, Adamović 16, Halilbegović 8, Albijanić 28, Jeftić 3, Perišić, Suljagić 11, Tanasilović 8, Hodžić, Bulić. Trener: Senad Muminović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.