Aleksa Avramović ostaje u Estudiantesu

Oduševio u madridskom klubu

Aleksa Avramović ostaje u Estudiantesu

Povremeni reprezentativac Srbije Aleksa Avramović ostat će košarkaš madridskog Estudiantesa. 

Srpski bek u Estudiantes je došao kao posuđeni košarkaš iz Unicaje, a dolazak u Madrid pokazao se kao sjajan potez jer je Avramović od dolaska u Estudiantes zaigrao uistinu sjajno.

Ovaj 25-godišnjak je i više nego zadovoljio struku i upravu ovog kluba da su odlučili otkupiti ovog košarkaša od Unicaje i učiniti ga svojim košarkašem. Avramović je do pauze izazvane pandemijom koronavirusa bio prvi strijelac ovog tima s 14,7 koševa u prosjeku. 

Ovaj igrač rođen u Čačku je sjajnim partijama u dresu Borca zaradio ugovor s talijanskim Vareseom odakle je prešao u Unicaju koja je imala dosta igrača na toj poziciji, a prelazak u Estudiantes je čini se, pravi potez za ovog beka šutera koji je dogurao i do dresa reprezentacija Srbije. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi