Aleksandar Todorović MVP 11. kola ABA 2 lige
Centar HKK Zrinjski Aleksandar Todorović pruža sve bolje partije u dresu aktualnog bh prvaka.

Poslije odlične partije u Vršcu

Aleksandar Todorović MVP 11. kola ABA 2 lige

Košarkaši mostarskog HKK Zrinjskog nastavljaju s potvrdom ulaska u dobru formu. Sinoć su u okviru 11.kola ABA 2 lige poslije velikog preokreta uspjeli pobijediti Vršac u dvorani Millenium i uhvatiti priključak s timovima iz sredine ljestvice.

U sinoćnjoj pobjedi bh prvaka briljirao je srpski centar Aleksandar Todorović. On je sinoć punio sve statističke kategorije i na kraju se zaustavio na 29 poena, 7 skokova, 3 asistencije i 2 ukradene lopte što je bilo dovoljno za valorizaciju od čak 36 indeksnih poena.

Sve to je Todoroviću donijelo i titulu najkorisnijeg igrača 11. kola ABA 2 lige u kojoj su Plemići nakon lošijeg starta vezali treću pobjedu za redom. Priliku za nastavak pobjedničkog niza HKK Zrinjski ima sutra u utakmici 9.kola Premijer lige koju će odigrati s gradskim rivalom SKK Studentom u utakmici koja će se osim prvenstva tretirati i kao polufinalna utakmica Kupa Herceg Bosne a pobjednik će ići na megdan HKK Širokom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi