Alen Omić karijeru nastavlja u francuskom Bourgeu

Novi klub za Tuzlaka

Alen Omić karijeru nastavlja u francuskom Bourgeu

Francuski košarkaški klub JL Bourg danas je objavio ime novog pojačanja za sezonu u kojoj će premijerno nastupiti u Eurocupu. 

Nekadašnji slovenački reprezentativac i u prošloj sezoni košarkaš Jouventuda iz Badalone potpisao je ugovor s ovim klubom, objavljeno je na službenim stranicama Bourga. 

Rođeni Tuzlak tako je pojačao balkansku koloniju u ovom timu za koji još igraju i Luka Aščerić te Danilo Anđušić, a zanimljivo, suigrač Omiću bit će i nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine Zack 'Zeko' Wright.

Omić je i u prošloj sezoni i Jouventudovom dresu igrao Eurocup i to prilično dobro jer je postizao 11,1 poena po utakmici, te imao 6,9 skokova i 1,9 asistenciju po utakmici u drugom po jačini košarkaškom natjecanju u Europi. 

Top Komentari

Hakkinen
Nije on Tuzlak. On je Slovenac:-)
2 3
aazz
Otpad
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti