Alex Ajinca na korak do Asvela
Asvel s Alexom Ajincom počinje sastavljati roster za Euroligu s kojom je sklopio ugovor u nastupanju u naredne dvije godine.

Klub iz Villeurbanea na pragu velikog pojačanja

Alex Ajinca na korak do Asvela

Ekipa Asvela koja nastupa u Eurocupu na pragu je potpisa velikog pojačanja iz NBA lige. Klub koji je u vlasništvu Tony Parkera na prag je do potpisa s francuskim sjajnim centrom Alexom Ajincom koji bi trebao zamijeniti Erica Bucknera koji je otišao u Monaco.

Ajinca je dugogodišnji NBA košarkaš koji je propustio cijelu prošlu sezonu zbog teške ozljede, no sada je potpuno zdrav i spreman za nove izazove. Ovaj 30-godišnji centar poznat je po ogromnom rasponu ruku i fantastičnom osjećaju za blokade a u francuskom prvenstvu i Eurocupu zdravi i spremni Ajinca će sigurno mijenjati dosta stvari u korist Asvela.

Posljednje NBA nastupe zabilježio je u dresu New Orleans Pelicansa a u najjačoj ligi svijeta nastupao je još za Toronto Raptorse, Dallas Maverickse i Charlotte Bobcatse koji su ga i draftirali 2008 godine. U Francuskoj je igrao za Pau Orthez, Toulon i Strasbourg.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi