All-Star bez najveće zvijezde lige
Jason Kidd će biti zamjena za Bryanta

NBA All-Star Game

All-Star bez najveće zvijezde lige

Trebao je to biti veliki spektakl, očekivalo se da nedjeljnu NBA All-Star utakmicu na stadionu Dallas Cowboysa uživo gleda oko 92.000 gledatelja, ali od toga neće biti ništa.

Utakmica svih zvijezda definitivno neće biti to, jer ako u petorci Zapada nema najvećih zvijezda Kobe Bryanta i Chrisa Paula, a na Istoku Allena Iversona, onda nema govora o utakmici svih zvijezda. Spektakl će biti, to je sigurno, ali bez Bryanta i Iversona u glavnim ulogama.

Komesar NBA lige David Stern bio je primoran izvršiti i četvrtu izmjenu u sastavima u posljednjih nekoliko dana. Na Zapadu su zbog povreda još od ranije otpali Chris Paul i Brandon Roy, a sinoć je Kobe Bryant obznanio da neće biti u mogućnosti nastupiti u nedjelju zbog povrede, a danas je isto učinio Allen Iverson kome je dijete bolesno i nije u mogućnosti doći u Dallas u nedjelju.

Chrisa Paula će zamijeniti Chauncey Billups, Roya Chris Kaman, a danas su kao zamjene za Bryanta i Iversona imenovani Jason Kidd i David Lee. Prvobitno je Bryanta trebao zamijeniti Monta Ellis, ali je i on zbog povrede otkazao nastup, pa je onda pozvan Kidd.

David Lee je prvi igrač Knicksa nakon Allana Houstona i Latrela Sprewella iz 2001. godine koji će nastupiti u All-Star utakmici. Iako Lee igra odlično, mnogi se slažu da j epoziv dobio prije Andrew Boguta samo zato što je član velikih Knicksa za razliku od malih Bucksa za koje igra australski Hrvat.

Petorku Istoka će činiti Dwayne Wade, LeBron James, Kevin Garnett i Dwight Howard, dok će igrača koji će nastupiti umjesto Iversona imenovati trener Stun Van Gundy. Kandidati za mjesto u petorci su Rose, Rondo, Pierce, Bosh, Wallace, Johnson, Horford i najnoviji David Lee.

S druge strane za Zapad će nastupiti Steve Nash, Carmelo Anthony, Tim Duncan i Amare Stoudemire, a Bryantovo mjesto će popuniti Williams, Billups, Gasol, Randolph, Nowitzki, Durant, Kaman ili Kidd, o tome će odlučiti trener George Karl, ali će to vjerovatno biti Dirk Nowitzki.

Pored utakmice svih zvijezda ovog vikenda će biti odigrana utakmica Sophomoresa i Rookiesa, odnosno igrača druge godine i debitanata. Pored ove dvije utakmice biće još održano takmičenje u zakucavanju, šutiranju trica i pokazivanju vještina s loptom.

Za momčad igrača druge godine igraće Michael Beasley, Marc Gasol, Danilo Gallinari, Eric Gordon, Brook Lopez, Kevin Love, O.J. Mayo, Anthony Morrow i Russell Westbrook, dok će za debitante igrati Omri Casspi, DeJuan Blair, Stephen Curry, Tyreke Evans, Jonny Flynn, Taj Gibson, James Harden,Brandon Jennings i Jonas Jerebko.

U takmičenju pokazivanja košarkaških vještina nastupiće četiri velika majstora koji to pokazuju iz večeri u večer. Svoj prvi nastup će imati debitant Brandon Jennings, pobjednici iz 2005. Steve Nash, 2008. Derron Williams, te prošlogodišnji pobjednik Derrick Rose čiji je nastup još pod znakom pitanja zbog lakše povrede.

Šest igrača nastupiće u takmičenju šutiranja trica. Treći put će nastupiti Chauncey Billups, drugi put Paul Pierce, prošlogodišnji pobjednik Daequan Cook iz Miamija, te debitanti Stephen Curry, Channing Frye i Danilo Gallinari.

Jedno od najzanimljivijih takmičenja očekuje se u zakucavanju. Nažalost nastupiće samo trojica igrača. James je odustao od svoje nakane, dok je Kobe Bryant i prije nego se povrijedio svoje mjesto prepustio klupskom kolegi Shannonu Brownu. Pored beka Lakersa nastupiće još Gerald Wallace, te branitelj naslova Nate Robinson, inače jedan od najnižih igrača lige.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije