All-Star Warriorsi imaju novog člana prve petorke
Golden State Warriorsi će biti prvi tim koji će u svom timu imati petoricu All Star igrača. Ipak, na tog petog, DeMarcusa Cousinsa moći će računati tek u 2019. godini i sigurno da su glavni favorit za novi naslov (Foto: EPA)

Dok se ne vrati Cousins

All-Star Warriorsi imaju novog člana prve petorke

Midhat Šljivak

Golden State Warriorsi novu sezonu NBA lige počinju u utorak, a protivnik im je ekipa Oklahome.

Warriorsi će ove sezone pokušati da dođu do trećeg uzastopnog naslova prvaka, a kako bi to i uspjeli angažovali su još jednog All Star igrača, DeMercusa Cousinsa.

Ipak, njega vjerovatno nećemo gledati do 2019. godine zbog teške povrede Ahilove pete, a njegovo mjesto će na početku sezone u petorci zauzeti Damian Jones.

Najavio je to trener ovog tima Steve Kerr.

"On će biti u petorci na otvaranju sezone. On zna biti ozbiljna prijetnja po koš protivnika kada mu date prostora", rekao je Kerr.

Tako će 213 centimetara visoki Jones ući u petorku pored ostatka ekipe koju već svi ljubitelji košarke već znaju. Tu su Curry, Thompson, Durant i Green i bez dileme ovaj tim će ponovo biti kandidat za naslov.

Jones je prethodne dvije sezone bio član Warriorsa. Odigrao je međutim samo 25 utakmica, ali je osvojio dva prstena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi