Allen i Rondo u Detroit, Hamilton u Boston?

Allen i Rondo u Detroit, Hamilton u Boston?

A. Beganović

Najbolja NBA momčad iz 2008. godine, Boston Celticsi, spremni su Detroit Pistonsima ponuditi Raya Allena i Rajona Ronda u zamjenu za Richarda Hamiltona, Tayshauna Princea i Rodneyja Stuckeyja.

Prema pisanju Yahoo Sportsa niži službenik Bostona spomenuo je ovu ideju svom kolegi iz Detroita što je ovaj odmah odbio.

Međutim, Yahoo Sports navodi da postoji velika mogućnost da glavni menadžeri klubova Danny Ainge i Joe Dumars započnu pregovore kako bi se ova ideja realizirala.

Allen će uskoro napuniti 34 godine, a s Bostonom ima još jednu godinu ugovora koji je težak 20 miliona dolara i teško je vjerovati da će ga Celticsi nakon isteka istog vezati za klub novim višegodišnjim ugovorom, dok je iza Ronda jako dobra sezona, no Yahoo Sports navodi da mladi razigravač nije u najboljim odnosima sa upravom kluba.

Detroit bi eventualnom razmjenom i dovođenjem Allena otvorio veći prostor na salary cupu idućeg ljeta, kada će veliki broj kvalitetnih igrača biti slobodan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.