Allen: Podbacili smo, moramo bolje čuvati Jamesa

Iskusni košarkaš smatra

Allen: Podbacili smo, moramo bolje čuvati Jamesa

Miami Heat je u šestoj utakmici finalne serije Istočne konferencije savladao Boston Celticse te ih je na taj način spriječio da iskoriste svoju prvu meč loptu. Rezultat u seriji sada glasi 3:3.  

LeBron James je imao sjajnu noć te je postigao 45 poena, a uz to je dodao i 15 skokova i pet asistencija.

 

Svoju izjavu nakon utakmice dao je Ray Allen koji je postigao 10 poena te je imao i tri skoka. Allen naravno nije bio zadovoljan igrom je istakao kako su svi razočarani. Ipak, iskusni košarkaš je kazao da zna da će njegovi saigrači biti spremni za narednu utakmicu.

 

"Pričali smo o stvarima koje smo trebali uraditi. Osjećali smo se razočarano, ljuto, ali znam da će moji saigrači biti spremni za narednu utakmicu", kazao je Allen te se osvrnuo na sjajnu partiju LeBrona Jamesa.

 

"LeBron je imao sjajnu utakmicu. Vodio je svoje saigrače. Moramo igrati jaču odbranu na njemu. Pričali smo dosta o kretanju lopte na poluvremenu i nismo to ispoštovali u trećoj četvrtini", rekao je Allen te je na pitanje novinara gdje su u ovoj utakmici nestale sve one karakteristike koje inače krase ekipu, odgovorio:

 

"Bile su tu, ali jednostavno nam stvari nisu išle na ruku. Mogli smo biti bolji u napadu, u odbrani, jednostavno samo stvari ne idu onako kako se nadate da će ići".

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti