Allenu treba još šest trojki da postavi novi rekord

Allen blizu rekorda po broju ubačenih trojki u doigravanju

Allenu treba još šest trojki da postavi novi rekord

Bek šuter Miami Heata Ray Allen u svojoj 18. NBA sezoni ima priliku da postane igrač koji je ubacio najviše trojki u doigravanju svih vremena. 

Fantastična ekipa Miami Heata glavni je kandidat da osvoji prsten, a svakako će Ray Allen imati veliki udio na putu ka tituli. 

 

Allenu je potrebno svega šest trojki u ovogodišnjem doigravanju da dođe do rekorda po broju ubačenih trojki u doigravanju. 

 

Allen je trenutno na drugoj poziciji svih vremena sa samo pet trojki manje od vodećeg Reggiea Millera koji je ubacio 320 trojki. Treći je Kobe Bryant sa 292, pa slijede Billups sa 263, Horry sa 261, Fisher sa 252, Kidd sa 235... 

 

"Pogodio je mnogo šuteva preko mene u karijeri. Ima utakmica u kojima on ne uradi ništa u prve tri četvrtine, a onda pogodi jednu, pa drugu trojku. Skrenete pogled jednu sekundu, a on je u korneru i znate šta slijedi," rekao je Allen. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti