Almond u Realu, Kaukenas otpušten

ACB liga

Almond u Realu, Kaukenas otpušten

Uprava Real Madrida potpisala je ugovor do kraja sezone s američkim šuterom, Morrisom Almondom, 25-godišnjakom visokim 196 centimetara.

Ugovor je potpisan do kraja sezone, a ukoliko zadovolji ukuse trenera Ettorea Messine, Almond bi mogao produžiti ugovor i za narednu sezonu.

Almond ima iskustvo igranja i u NBA ligi gdje je nastupao u dresu Utah Jazza, a u Real stiže iz NBA Razvojne Lige gdje je u dresu Red Clawsa ove sezone imao prosjek od 22.3 poena po utakmici.

Dolazak Almonda bio je jasan znak da će neko postati višak u svlačionici Reala, a taj neko je litvanski reprezentatibac Rimantas Kaukenas, koji nije opravdao epitet pojačanja. Prema pisanju španskih medija Kaukenas će se vjerovatno vratiti u Italiju odakle je i došao u Real. Prošlu sezonu je igrao u Montepaschiju.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.