Amare Stoudemire u Knicksima!

Prva velika zvijezda stigla u New York

Amare Stoudemire u Knicksima!

New York Knicksi su postigli dogovor s jednim od najboljih slobodnih agenata na tržištu Amareom Stoudemireom, dosadašnjim centrom Phoenix Sunsa.

Amare Stoudemire će s Knicksima potpisati ugovor na pet godina vrijedan 99.7 miliona dolara. Nakon njegovog dolaska jasno je kako Chris Bosh neće doći u New York, te da će David Lee sigurno napustiti klub. Lee će vjerovatno potpisati petogodišnji ugovor, pa će biti razmijenjen u neki klub za nekog od igrača koji će stići u Madison Square Garden.

Ovogodišnji prelazni rok jedan je od najboljih u historiji američkog profesionalnog sporta. Na tržištu je nekoliko velikih igrača, ali se niko nije odlučio načiniti prvi korak u pronalaženju novog kluba.

Amare se, kao i uprava Knicksa, nada da će njegov korak utjecati na odluku LeBrona Jamesa da izabere Knicke, jer su njih dvojica veliki prijatelji. U januaru je James tražio od uprave Clevelanda da dovede Amarea, ali im to nije uspjelo.

„Osjećam se sjajno što sam ja pionir ovogodišnjeg prelaznog roka. Mislim da se James zbog ovoga osjeća dobro. Bila je situacija da niko nije htio prvi napraviti potez, osjećam se zadovoljno što sam baš ja prvi načinio veliki korak. Nadam se da ćemo sada dovesti još nekog sjajnog igrača“, rekao je Amare nakon što je dogovorio transfer u Knickse.

Amare Stoudemire je cijelu karijeru proveo u dresu Phoenixa, ali je prije nekoliko dana klub iz Arizone odbio ponuditi mu maksimalan iznos ugovora, što je natjeralo Amarea da promijeni sredinu. Sada će ponovo raditi sa Mikeom D'Antonijem, trenerom koji ga je trenirao u Sunsima i koji ga smatra najboljim igračem kojeg je trenirao.

U New Yorku su cijelu godinu dana samo čistili prostor pod Salary Capom u namjeri da stvore prostor za dovođenje dvojice sjajnih igrača kako bi se slavni klub konačno vratio u vrh NBA lige. Stoudemire je došao, a sada se očekuje dolazak Jamesa ili, u najgorem slučaju, Dwaynea Wadea iz Miamija. Na 7. Aveniji je već osvanuo veliki transparent „Dobro došao Amare“.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti