Američki košarkaš nije ostao nijem na kritike: Je*e se vama što smo mi žrtvovali ljeto...

Uzvratio navijačima

Američki košarkaš nije ostao nijem na kritike: Je*e se vama što smo mi žrtvovali ljeto...

Jedan od reprezentativaca Amerike koji je uzvratio navijačima na brojne kritike poslije kraha na Mundobasketu je Myles Turner.

Amerikanci su ispali već u četvrtfinalu, a nakon toga su izgubili i meč za 5. mjesto od Srbije pa je tamošnja javnost ostala zgrožena i nije štedjela košarkaše nakon ovakvih neuspjeha.

Ipak, Turner nije htio ostati nijem na sve to.

"Niko nije više razočaran od nas kao ekipe. Niko. Ali odbijam da tolerišem bilo kakav napad na timski karakter, srce, trud... Je*e vam se što smo žrtvovali svoje ljeto, svoje tijelo i svoja sredstva da bismo ovdje odrali zadnjice i igrali kada niko drugi nije htio iz svojih razloga", kaže Turner i dodaje:

"Odajte priznanje ostatku svijeta, talentovani su. Košarka je međunarodna igra. Ne pravim nikakav izgovor, došli smo ovdje "kratki". Na pogrešnoj smo strani historije, moramo kroz cijeli svoj život da idemo sa time u svijesti. Ali imam poštovanje za svakog u timu, od 1. do 12. igrača. Kvalifikovali smo se za Tokio, garantujem vam da će biti drugačije. Idemo naprijed...".

Iako su kritike prema Amerikancima možda i pregrube, ipak treba reći da se od njih očekivalo mnogo više posebno jer su bili jedna reprezentacija na turniru koja je u rosteru imala sve NBA košarkaše.

Top Komentari

Momak
Sve je to okej i ja se slazem da su zrtvovali ali brate i drugi igraci igraju profesionalno kosarku, i oni su valjda nesto zrtvovali dolaskom. Ne zrtvuju se valjda samo NBA igraci
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi