Amerikanci konačno pobijedili
Foto - USA Basketball

Argentina nemoćna

Amerikanci konačno pobijedili

M. Šljivak

Košarkaška reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država konačno je dobila jednu pripremnu utakmicu pred Olimpijske igre.


Nakon dva šokantna poraza od Nigerije i Australije, SAD je sinoć lagano pobijedila Argentinu rezultatom 108:80.

Izabranici Gregga Popovicha prethodnih dana su bili pod žestokim kritikama nakon dva poraza koja niko nije očekivao, pa su protiv Argentine zaigrali mnogo ozbiljnije.

Od samog početka SAD su nametnule svoj tempo igre i nakon prve dionice stvaraju 14 poena prednosti, 33:19.

Kontrolisali su Amerikanci potpuno rezultat u drugoj dionici. Argentina je samo jednom uspjela spustiti prednost na ispod 10 poena, da bi na odmor SAD otišle sa plus 16, 58:42.

Nastavak meča donosi potpunu dominaciju SAD-a. Bilo je samo pitanje sa kolikom razlikom će ovaj meč završiti, a na kraju je susret okončan sa 28 poena prednosti u korist Amerikanaca.

U pobjedničkom sastavu Kevin Durant i Bradley Beal ubacili su po 17 poena, a Zach LaVine je dodao 15.

"Bilo je bolje. Korak po korak bit će još bolje svaki dan. Nadam se barem", rekao je nakon utakmice američki selektor Gregg Popovich.

Kod Argentine legendarni Luis Scola je ubacio 16 poena za 19 minuta na parketu, Nicolas Laprovittola je dodao 13, a Campazzo 12 poena.

Treba svakako istaći da je u ovom susretu američki tim igrao samo sa osam košarkaša. Jayson Tatum je pošteđen napora, a Khris Middleton, Devin Booker i Jrue Holiday igraju NBA finale i barem još sedam dana neće biti sa timom.

Top Komentari

dinass
Nije konacno nego su pregazili jednu od ekipa koja ih moze ugroziti sto znaci da su se ove predhodne dvije zezali ili potcjenili.Mala je bara puna krokodila ako se posvadjaju mogu izgubiti od svakoga a inace im niko nista ne moze
0 0
Melo15
Lagano zagrijavanje!!!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi