Amerikanke ponovo na krovu svijeta

Treće uzastopno zlato

Amerikanke ponovo na krovu svijeta

Ženska košarkaška reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država je treći put uzastopno osvojila Svjetsko prvenstvo.

Amerikanke su u finalu očekivano savladale Australiju sa 73:56, po četvrtinama 20:15, 15:12, 26:11, 12:18.

Od starta utakmice su Amerikande bile u prednosti, a na odmor su otišle sa +8 (35:27). Uslijedila je treća četvrtina u kojoj je favorizovana selekcija SAD-a u potpunosti razbila rivalke i brzo otišla na +17 (44:27).

Na kraju treće četvrtine, Amerikanke su vodile sa 23 poena prednosti (61:38), što su košarkašice iz Australije do kraja uspjele ublažiti.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo za žene:

SAD je sa 15 poena predvodila Brittney Griner, dok je u redovima Australije jedina dvocifrena bila Alanna Smith sa 10 poena. Za Amerikanke je ovo bila jubilarna deseta zlatna medalja na svjetskim prvenstvima.

Treće mjesto na Svjetskom prvenstvu pripalo je košarkašicama Španije, koje su u susretu za bronzu bile bolje od Belgijanki sa 67:60.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi