Anadolu Efes bez problema do pobjede

Poraz Emporio Armani Milana

Anadolu Efes bez problema do pobjede

Svoju prvu pobjedu na otvaranju sezone u grupi B upisali su i košarkaši Anadolu Efesa. Na domaćem parketu su sredili EA7 Emporio Armani Milan 87:67. Gosti su držali priključak u prvom dijelu, a onda su se polako počeli raspadati.

Anadolu Efes je krenuo sa 10:2, gosti iz Milana su uhvatili zraka u završnici prve dionice, pa su se spustili za 19:12, na 23.17. Početak druge dionice pripada gostima, nakon trice Langforda utakmica je bila u egalu (27:27). Efes je odgovorio sa čistih 8:0, ali gosti i dalje drže priključak na kraju prvog dijela.

Kako se bližio kraj treće četvrtine, tako je i šut sve bolje služio domaću ekipu. Savanović je pogodio tricu, dvije je uvezao Vasileiadis i Efes je po prvi put otišao na velikih 66:50. Tu je utakmica definitivno prelomljena i četvrta četvrtina je ponudila klasično odrađivanje posla. Na kraju je poraz Armanija zaokružen na dvadeset razlike, 87:67.

U ekipi Eesa imali smo čak četiri igrača koja su postigla više od 15 poena. Savanović i Hopson su se zaustavili na 22, Vasileiadis i Gordon na 16, s tim da je Gordon sakupio i šest skokova odnosno sedam asista. Pomenuta četvorka je ubacila više poena nego kompletna ekipa Armanija (76-67). Langford sa 20 i Gentile sa 19 nikako sami nisu mogli parirati. Gosti su imali prednost u skoku (28-36), ali su zato izgubili 21 loptu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.