Andelija: Ove sezone idemo na titulu

U zeničkom klubu u narednoj sezoni imaju jasan cilj

Andelija: Ove sezone idemo na titulu

Na prvom memorijalnom turniru „Amna Fazlić“ košarkašice zeničkog Čelika su osvojile drugo mjesto. U finalu je od Zeničanki bolji bio Hemofarm, ali su i pored poraza igračice Čelika odigrale vrlo dobu utakmicu.

ŽKK Čelik je jedan od rijetkih koji je uspio zadržati većinu igračica iz prošle sezone, a stiglo je i nekoliko velikih pojačanja poput naše ponajbolje igračice Aide Pilav. Čelik će u narednoj sezoni s klupe voditi naša proslavljena košarkašica Mensura Andelija koja nas je upoznala s trenutnim stanjem u ŽKK Čelik.

„Poslije turnira „Amna Fazlić“ radimo na ispravljanju uočenih nedostataka. Zadovoljna sam stanjem u ekipi, sve igračice su zdrave, tako da nemamo problema pri uigravanju. Sada idemo u Gospić gdje ćemo odigrati jednu utakmicu protiv domaćina, zatim imamo dvije utakmice u Zagrebu i vjerujem da ćemo tada imati potpuno uigranu ekipu“, kaže Mensura Andelija za naš portal.

Ekipa Čelika za narednu sezonu je već formirana, a Andelija ističe kako bi u klub mogla doći još jedna igračica, ali da se još ne zna koja konkretno. Jedino što se zna da se radi o igračici na poziciji centra.

„U potrazi smo za još jednom igračicom. Ne znam još definitivno ko bi mogao doći, u opticaju je nekoliko imena, ali tražimo jednu iskusnu igračicu na poziciji petice“, kaže Andelija.

Ambicije zeničkog kluba naredne sezone su naslov prvaka u domaćem prvenstvu i što bolji nastup u regionalnoj WABA ligi. Trenerica zeničkog kluba je svjesna kvalitete svojih igračica i najavljuje borbu za titulu prvaka.

„Idemo na titulu. Okupili smo jednu zaista odličnu ekipu koja ove sezone može uzeti naslov prvaka. Što se tiče igranja u WABA ligi ambicije su da se što bolje predstavimo. Većina igračica nema neko iskustvo igranja u međunarodnim mečevima, pa je igranje protiv jakih ekipa prilika da vidimo gdje smo“.

Prošla sezona je pokazala da se ženska košarka u našoj zemlji vraća na velika vrata. Završnica sezone je bila jako zanimljiva, a Mensura Andelija smatra da će naredna biti jednako zanimljiva.

„Imala sam priliku gledati utakmice na ova dva turnira, u Zenici „Amna Fazlić“ i u Sarajevu „Davorin Popović“. Ima nekoliko zaista mladih ekipa i naredna sezona bi mogla biti jako zanimljiva“, zaključila je Mensura Andelija u razgovoru za SportSport.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.