Andray Blatche novi igrač Netsa

Andray Blatche novi igrač Netsa

Midhat Šljivak

Brooklyn Netsi potpisali su negarantovani ugovor sa slobodnim agentom Andrayom Blatcheom, te će ovaj 211 centimetara visoki košarkaš naredne sezone biti saigrač Mirze Teletovića.

Blatche je u julu ove godine otpušten iz ekipe Washington Wizardsa nakon sedam sezona u ovom klubu koji ga je i draftovao 2005. godine 49. pikom. Najbolju košarku karijere Blatche je igrao pretprošle sezone kada je prosječno ubacivao 16,8 poena uz 8,2 skokova.

Njegova karijera je obilježena sa velikim brojem skandala od vožnje u alkoholiziranom stanju pa sve do optužbi za zlostavljanje, no dobijao je samo novčane kazne.

Blatche je postao i poznat po jednom smiješnom događaju u susretu protiv New Jersey Netsa (Brooklyn) kada je činio sve da dođe do triple-doublea, no do njega nije došao.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.