U igri bez odbrana Bosna i Hercegovina savladala Austriju
FOTO: FIBA

Sutra utakmica za peto mjesto

U igri bez odbrana Bosna i Hercegovina savladala Austriju

E. Dindić

Kadetska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je nakon velike borbe u razigravanju za plasman od 5-8.mjesta na Europskom prvenstvu B divizije savladala Austriju sa 103:95.

Nakon prvih 10 minuta igre mladi košarkaši Austrije imali su prednost od 22:18. Drugi period mnogo bolja igra naše selekcije koja ovaj period dobiva rezultatom 31:24. Na veliki odmor odlazi se pri rezultatu 49:46 u korist naše selekcije.

Treći period igralo se bez odbrana, te sav raskoš talenta pokazala su oba tima. Ovaj period završen je rezultatom 27:26 u korist Bosne i Hercegovine. Nakon 30 minuta rezultat je glasio 76:72 u korist Bosne i Hercegovine.

U posljednjem periodu naši mladi košarkaši nisu dopustili preokret, te na kraju upisali pobjedu rezultatom 103:95.

Našu selekciju predvodio je Andrej Ačimović sa 25 poena, dok je Bakir Đedović dodao 23, vrijedi istaći i odlične Faruka Duvnjaka i Vasilije Kuridžu sa po 15 postignutih poena.

Bolji od ostalih u selekciji Austrije bili su Nico Železnik sa 31 postignutim poenom, a odlično su ga pratili Niklas Michel sa 26, odnosno Nathaniel Kress sa 20 postignutih poena.

Naša selekcija igraće sutra za peto mjesto na ovogodišnjem Europskom prvenstvu divizije B.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi