Andrew Bogut ne odustaje od NBA lige
(Foto: EPA)

Australac čeka ponude

Andrew Bogut ne odustaje od NBA lige

M. Šljivak

Nekadašnji prvi pik NBA drafta Andrew Bogut (34) ozbiljno razmišlja o novom NBA angažmanu.


Šampion lige iz 2015. godine sa Golden State Warriorsima trenutno je član Sydney Kingsa, a kako je prošle sezone došao do pomogne Warriorsima u play offu, ističe da bi ponovo prihvatio poziv iz najjače lige svijeta.

"NBA liga? Da, moguće je", rekao je Bogut i nastavio je:

"Sumnjam da bi me Warriorsi zvali jer idu u potuno renoviranje tima. Ne želim ići tek onako, želim novu šansu da osvojim prsten. Ne bih otišao samo da igram, već da se borim za prsten, ali isto tako i negdje gdje mi se porodica osjeća ugodno", istakao je australski košarkaš.

Bogut je u NBA ligu stigao kao prvi pik drafta 2005. godine. U karijeri je pored Golden State Warriosa igrao za Dallas, Cleveland, Milwaukee i La LAkerse, a na prosjeku je od 9.6 poena i 8.7 skokova po utakmici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije