Andrew Wiggins zakucavanjem obilježio proteklu noć

Top pet poteza NBA od sinoć

Andrew Wiggins zakucavanjem obilježio proteklu noć

D. Vejo

Tokom protekle noći odigrana su četiri susreta NBA košarkaške lige. Milwaukee je u gostima kod Atlante bio bolji rezultatom 109:117, dok je Miami Heat savladao Washington rezultatom 114:94. 

Minnesota je na svom parketu izgubila od New York Knicksa 95:103, dok je Golden State u uzbudljivom meču bio bolji na gostovanju, od Los Angeles Clippersa 115:112.

Pobjednik se u prvom meču nije znao sve do produžetaka, kada se Milwaukee šutevima za tri poena odcijepio od Atlante i tako upisao pobjedu. Najefikasniji u timu Atlante bio je Millsap koji je postigao 27 koševa, dok je to kod gostiju bio Parker sa košem više.

Miami je predvođen Dengom koji je postigao 27 poena bio bolji do Washingtona u čijem timu je najefikasniji bio Beal, koji je postigao 19 koševa.

Minnesota nije uspjela da pred domaćom publikom ostvari pobjedu. Najzapaženiji u domaćem timu bio je Wiggins sa 24 koša, a koji je ujedno i oblježio minulu noć, dok je kod Knicksa to bio Carmelo Anthony sa 30 postignutih koševa.

Zadnji meč, donio je kvalitetnu košarku gdje se pobjednik nije znao do samog finiša. Golden State je na krilima Thompsona koji je postigao 32 poena došao do pobjede.

Kako je to sve izgledalo u sinoćnjim okršajima, pogledajte u sažetku od pet najboljih poteza večeri...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi