Androić: Zaslužena pobjeda Širokog

Velić pobjedu posvetio prinovi u obitelji

Androić: Zaslužena pobjeda Širokog

Momčad Široki WWin jučer je u dvorani na Pecari pred oko 3000 gledatelja svladala Zagreb rezultatom 89:78.

Rezultat je bio neizvjestan tek u prvom dijelu utakmice,a onda su Širokobriježani dodali gas i ekspresno došli do +10 na poluvremenu (51:41). U nastavku još bolja igra Velićevih izabranika pa rezultat dolazi i do +18, da bi trojkama Babića i Mašića gosti donekle ublažili poraz (89:78).

„Čestitam Širokom na odličnoj igri i zasluženoj pobjedi. Domaći igrači imali su više želje, uložili više energije i to se odrazilo na rezultatu. Mi nismo bili na razini na kojoj smo trebali biti. Imali smo problema pod košem jer smo došli samo s dvojicom visokih igrača. No, to je naš problem i nikako ne umanjuje zasluženost pobjede Širokog koji cijelu sezonu igra odlično.“, rekao je nakon utakmice trener Zagreba Androić.

Puno sretniji i zadovoljniji bio je trener Širokog Ivan Velić.

„Ne znam kad sam od Zagreba izgubio utakmicu. Drago mi je da smo nastavili tradiciju. Momci su odigrali sve kako smo se dogovorili. Ovo je bez sumnje naša taktički najbolje odigrana utakmica ove sezone. U veliku pobjedu uložili smo puno energije i pameti. Pribojavao sam se malo te velike želje. No, nije bilo srljanja. Momci su pokazali zrelost. Ovo je još jedna velika pobjeda našeg momčadskog duha.“, rekao je Velić.

Jedan od raspoloženijih u redovima domaćina bio je mladi centar Darko Planinić koji je postigao 16 koševa uz 9 skokova.

„Presretan sam zbog još jedne velike pobjede. Dobro smo se pripremili za utakmicu, dobro odigrali. Prvo poluvrijeme smo odigrali obrambeno čvrsto, u drugom smo bili bolji napadački. Drago mi je što sam se dobro nosio s iskusnim Kasunom. Jednostavno, igra protiv tako kvalitetnih centara me inspirira.“, rekao je Planinić.

Na Pecari je protiv bivše momčadi u dresu Zagreba debitirao Vedran Morović, jedan od glavnih motora prošlogodišnje momčadi Širokog s kojom je osvojio i naslov prvaka i KUP BiH.

„Dobro smo se bili pripremili taktički za utakmicu. Međutim, Široki je ušao s više energije. Mi smo imali dosta problema u obrani. Oni su to vješto iskažnjavali i uspjeli doći do velike prednosti. Mi smo u drugom poluvremenu malo pojačali obranu, ali nismo imali rješenja u napadu i ostaje mi jedino čestitati svom bivšem klubu na pobjedi.“, rekao je Morović.

Naš predstavnik i u sljedećem kolu igra na Pecari protiv Heliosa, a utakmica je na rasporedu u subotu, 7.siječnja 2012. s početkom u 20 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.