Ante Tomić najbolji igrač sedmog kola Eurolige

Ante Tomić najbolji igrač sedmog kola Eurolige

Hrvatski košarkaš i centar Barcelone Ante Tomić najbolji je igrač sedmog kola košarkaške Eurolige. 

Tomić je u pobjedi Barcelone nad Laboral Kutxom upisao 24 poena, 9 skokova, po dvije asistencije i blokade, te jednu ukradenu loptu, što mu je donijelo 36 indeksnih poena. 

Košarkaš Milana Keith Langford sa 29 poena najbolji je strijelac kola, Partizanov centar Jeoffrey Louvergne je sa 15 skokova najbolji skakač kola, dok su Realovi bekovi Sergio Rodriguez i Sergio Llull sa po 9 asistencija podijelili prvo mjesto najboljeg asistenta kola. 

Najbolji igrač Eurolige nakon sedam odigranih kola je Partizanov Tarence Kinsey sa 21,6 indeksnih poena prosječno, Bogdan Bogdanović je vodeći strijelac sa 20,9 poena po meču, Louvergne je vodeći skakač sa 8,4 skokova, dok je bek Panathinaikosa Dimitris Diamantidis vodeći asistent Eurolige sa 7,9 asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.