Ante Tomić predvodi najbolju petorku Eurolige

Izabrane prva i druga petorka Eurolige

Ante Tomić predvodi najbolju petorku Eurolige

Do kraja ovogodišnjeg izdanja Eurolige ostalo je još da se odigra Final Four u Milanu, a danas su izabrane i najbolje petorke lige. 

Idealni tim Eurolige čine Sergio Rodriguez (Real Madrid), Keith Langford (Milano), Rudy Fernandez (Real Madrid), Sonny Weems (CSKA Moskva) i Ante Tomić (Barcelona). 

Drugu najbolju petorku Eurolige čine Vasilis Spanoulis (Olympiacos), Rocky Hickman (Maccabi), Viktor Khryapa (CSKA Moskva), Nikola Mirotić (Real Madrid) i Stephan Lasme (Panathinaikos). 

Pored toga što je član najbolje petorke Sergio Rodriguez je prvi kandidat za najboljeg igrača sezone, Keith Langford je prvi strijelac sa 17,6 poena po meču, Rudy Fernandez ima prosjek od 13,2 poena, Weems samo dva puta u Top 16 nije bio dvocifren, dok je Tomić prvi igrač u historiji Eurolige koji je dva puta uzastopno bio igrač mjeseca. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.