Ante Žižić na ljeto  odlazi u NBA ligu
Foto: euroleague.net

Hrvatski centar trenutno nastupa u Turskoj

Ante Žižić na ljeto odlazi u NBA ligu

E. Dindić

Centar Darussafake Dogus Ante Žižić ovo ljeto će po svemu sudeći zaigrati u NBA.Naime on će završiti sezonu u klubu iz Turske, i onda se otisnuti u NBA, te zaigrati za ekipu Boston Celticsa.

Danny Ainge generalni menadžer Boston Celticsa koji imaju prava na Žižića, biranim riječima je govorio o stasitom centru. 

"Njegova sjajna igra u Euroligi nas je uvjerila da ga vrlo brzo potpišemo i da zaigra za Celticse. Neka zaokruži prvi juli na kalendaru, to je dan kada ćemo ga potpisati. On želi u NBA, a i mi ga želimo ovdje", rekao je Ainge.

U telefonskom razgovoru za američke medije Žižić je istakao kako je spreman za NBA.

"Ove godine sam unaprijedio igru, poboljšao kondiciju i stekao neophodno iskustvo. Mislim da sam spreman za NBA", rekao je Žižić.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi