Sapunica oko Giannisa Antetokounmpa okončana najbogatijim ugovorom u NBA ligi!

Ostaje u Bucksima

Sapunica oko Giannisa Antetokounmpa okončana najbogatijim ugovorom u NBA ligi!

E. Škorić

Giannis Antetokounmpo odlučio je da ostane u Milwaukee Bucksima i pristao je na petogodišnji ugovor.

"Blagoslovljen sam što ću biti dio Milwaukee Bucksa sljedećih 5 godina", napisa je danas Giannis, potvrdivši tako da će ostati u istoj ekipi iako se dugo nagađalo da bi mogao da se pridruži Los Angeles Lakersima.

Da je do danas odbio potpisati maksimalan ugovor s Bucksima, mogao je da postane slobodan igrač nakon sezone koja počinje 22. decembra. On je ipak bio odlučan da ostane.

Iako Antetokounmpo nije objavio uvjete svog novog posla, objavljeno je da je potpisao petogodišnji ugovor vrijedan 228 miliona dolara.

S prosjekom od 45,6 miliona po sezoni, nadmašio je LeBrona Jamesa i Damiana Lillarda kao osobe koje najviše zarađuju počevši od sljedeće sezone, kada i stupa na snagu ovaj novi sporazum. Giannis će imati mogućnost ida izađe iz ugovora i postane slobodan igrač 2024. godine.



Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi