Prvi pik drafta više voli drugi sport: Tamo radiš šta želiš, a u NBA ligi te kazne
Foto - Screenshot

Anthony Edwards iskren

Prvi pik drafta više voli drugi sport: Tamo radiš šta želiš, a u NBA ligi te kazne

Midhat Šljivak

Anthony Edwards izabran je kao prvi pik na NBA draftu.


Sjajni 19-godišnjak profesionalnu karijeru počet će u dresu Minnesota Timberwolvesa i imat će šansu da dođe do velike slave.

Međutim, njegova prva ljubav nije košarka već američki fudbal. U intervjuu prije drafta istakao je da bi istog trenutka otišao u NFL kada bi bio draftovan

"Volim košarku i to je ono što radim, ali kada bih bio draftovan u NFL-u istog trenutka bih je napustio. U NFL-u na terenu možeš raditi šta želiš, bacati loptu, plesati, razne provokacije, a za to bi vas u NBA ligi odmah kaznili", rekao je nedavno Edwards i dodao je:

"Fudbal je sport gdje sam krenuo i nikada ga neću zaboraviti. Da me ne shvatite pogrešno, košarka je broj jedan jer osjećam da će mi pomoći u životu. To mi je posao", rekao je Edwards.

Nesretni Anthony je prije pet godina u samo osam mjeseci ostao bez majke i bake. Obje su umrle od raka, a brigu o njemu su preuzela braća koja su ga natrjerala da ne odustaje od perspektivne karijere koja mu se previđala.

Bili su u pravu i Edwards će sada imati šansu da napravi veliku košarkašku karijeru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi