Anthony odlazi iz Denvera?

Na pomolu novi veliki transfer

Anthony odlazi iz Denvera?

Taman kada smo pomislili da je vruće NBA ljeto kada su u pitanju transferi iza nas, izgleda da smo se prevarili. Naime, jedna od najvećih zvijezda lige, Carmelo Anthony, odbio je produžiti ugovor sa Denverom, pa bi mogao promijeniti klub.

Melo je odbio novi trogodišnji ugovor s Denverom vrijedan 65 miliona dolara, pa su se pojavile opcije da bi mogao napustiti klub. Naravno, takvo što je teško očekivati ovog ljeta, to bi se moglo dogoditi tek narednog. Odbijanjem novog ugovora Melo želi postići jednu od dvije opcije.

Prva je da mu klub da bolji ugovor kako bi ostao u Denveru, a ukoliko se to ne desi onda bi po drugoj opciji narednog ljeta kao slobodan igrač otišao u neki drugi klub. Za sada postoje dva potencijalna kluba gdje bi Anthony nastavio karijeru.

Najozbiljniji je New York, koji je već sada spreman za Mela u Denver poslati Edda Curryja, Danila Gallinarija i jedan od budućih izbora drafta, dok je drugi kandidat Orlando, koji je se spreman odreći Vincea Cartera i još jednog igrača sve u želji kako bi sastavio Mela sa Dwightom Howardom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.