Antonio Grant napustio Split

NLB ligaš u problemima

Antonio Grant napustio Split

Jedan od ključnih igrača Splita, Antonio Grant, jučer je napustio Hrvatsku. Jednu od svojih najboljih partija u redovima Splita, Grant je pružio upravo u porazu na parketu sarajevske Skenderije (bolje je igrao samo protiv Cibone), a bh. publici njegov kvalitet poznat je još od ranije kada je nastupao za litvanski Šiauliai, koji je bi prošlosezonski  protivnik KK Bosna ASA BHT u ULEB kupu.

Osim Granta iz Splita je najavljeno da će klub napustiti i drugi stranac, Stephen Brun, a u današnjem susretu sa FMP-om, “žuti” neće moći računati ni na ozlijeđenog Marka Batinu.

Da su Splićani u potraz za novim igračima potvrdio je i trener, Teo Čizmić. “Grant je za nas gotova priča, kao uostalom i Stephan Brun. U potrazi smo za igračima koji će ih zamijeniti.”, rekao je Čizmić za oficijelnu web stranicu NLB lige.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.